9 Nisan 2013 Salı

"Kadınlar Zeki Erkek Sevmez" mi Acaba???


Bu tespiti yapan kim bilmiyorum.. "Çok doğru düşünmüşsün çocuğum, aferin.."  demek isterdim ama bu olsa olsa, buram buram aptal erkek kokan bir tespit olabilir. Sadece -he deyip geçiyorum. Bence kadınlar kendi zekalarından daha aşağısında bir erkeğe uzun süre tahammül edemezler.. (Tabi ki bu bir kişisel düşüncedir. Zira iki değişken objeyi alıp bir genellemeye oturtmakta pek zeka işi değildir :])

Kadınlar zeki erkekleri severler, fakat salt zeka yeterlimidir? Bununla ilgili ortada çeşitli söylemler dolaşmakta elbet.. Bizde küçük çaplı bir test yapmış olduk.. Dün, altı aydır görmediğim en yakın arkadaşlarımdan Ayşegül'üm geldi. O ve yeni sevgilisi ile konuşurken laf lafı açtı, konu kadınların, "zeki erkek sever mi sevmez mi" mevzusuna geldi.. Havada teoriler uçuşurken sohbete "KADIN ZEKİ ERKEK SEVER. FAKAT YANINDA BAŞKA ÖZELLİKLERE DE BAKAR" söylemi damgasını vurdu.

Peki neydi bu 'Zeka'nın yanında ki diğer özellikler..
Haydi birlikte inceleyelim :))
Öncelikle küstahlık yapıp zekasını yürüyen kibir haline dönüştürmüş müdür ona bakılır.
Ukala varlıklarıyla karşısındakini ezmeyi üstünlük olarak görüyor mu acaba? (vardı benim böyle %85 süper egodan oluşan bir sevgilim Ayşegül bilir :])
Vicdanlı ve merhametli midir? (temelde insan olmayı başarabilmiş midir yani..)
Zekanın getirdiği gücü, mütevazı bir şekilde kullanmak hem ayrı bir erdem hem de bir yerde yetenektir..
Kötü şeylere hizmet eden bir zekayı hiç bir kadın istemez kanımca.. 
Tüm bu özellikler zeka ile birleştiğinde Allah aşkınıza kim istemez ki? 
Zeka iyi vakit geçirmek için bulunmaz bir nimettir. 
Neden mizahı, sanatı, insanı seven ve anlayan zeki erkekleri sevmeyelim ki?
Her insan "ANLAŞILMAK" ister. Kadın olsun Erkek olsun fark etmez. Anlayabilmek için zeka gerekir.
Ayrıca hadi itiraf edin kim ister bir lafı kırk kere tekrarlamayı? (trip atıyorsunuz, alttan alttan laf sokuyorsunuz, ses yok)
Kadınlar küçük sürprizlere bayılır. Adam zeki olmazsa o sürprizleri hangi kafayla hazırlayıp şaşırtacak?
Benim gibi her şarkıyı kendine göre yeniden yazan bir tipseniz, 
sözlerini bilmediğiniz bir şarkıya uydurmasyon sözlerle eşlik ederken sıra kendisine gelince, nasıl komikli sözler bulup tamamlayacak? (birlikte eğlenmenin tadına doyum olmaz)
Hadi hepsini geçtim, yeni şeyler öğrenemediğin, yada öğretemediğin iki tarafa da bir şeyler katmayan ilişkiyi ne yapacaksın?

Kendi yaşantısı içerisindeki en küçük ayrıntıların bile farkına varabilen ve bunları harika bir mizah duygusuyla karşı tarafa aktarabilen erkekle konuşmak ne kadar da zevkli olur. Kandırabildiğin bir adamla geçen hayatın neresi zevkli? 

Evet kadınlar aptal ve kurnaz erkeği sevmezler. (yani aptal olan ama kendini zeki sanan, küçük hesaplar peşinde koşanını) 
Türlü çakallıklar yaparak etrafındaki insanları ve tabi ki sizi kendi çıkarı için kullanmayı, zeki olmak zanneden sinsi erkekleri sevmezler. (Bu tip bir adam da vardı hayatımda, artık yok çok şükür ;])
IQ su yüksek olan ama sosyal zekası ve duygusal zekası gelişmemiş erkekleri sevmezler.
Başkalarının mizah zekasını kullanarak zeki görünmeye çalışan ama kendisi zekice tek bir espri yapamayan erkekleri sevmezler.


Özetle, senin de fikrini soran, birlikte paylaşabileceğiniz şeyler üretmeye çalışan erkek, "Zeki Erkek" tir. Zeki erkek eğlenceli, yaratıcı erkektir. Zeki erkek yada zekanıza uygun erkek candır. 
(Burada bahsedilen "kadınlar" da,  parmağında oynatacağı bir kuklaya ihtiyaç duyan kadın değildir. Nettir!!)

En vurucu cümle de zeki bir erkek olan Kerem'den geliyor "Kaliteli Kadın Zeki Erkek İster arkadaş!" Alkışlar Kerem'e :)) He bu arada kimse üzülmesin, her tencerenin kendine uygun bir kapağı bulunur elbet Kuzukelebeklerim:):)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder