1 Şubat 2016 Pazartesi

Pardon Konuşabilir miyiz? :D



Şeyyy.. Bence konuşabilmek kesinlikle bir yetenek işi. Tıpkı resim yapmak gibi, şarkı söylemek gibi, şiir yazmak gibi.. İyi konuşabilmek için de egzersiz şart! Ve tabi ki iyi bir konuşma; Bir hanımefendinin eteği gibi, ilgiyi sürdürecek kadar kısa ve konuyu kapsayacak kadar uzun olmalı..

Bu arada insanlar uzuun ve deriiiin cümleleri dinlemekten hoşlanır gibi görünseler de, aslında çoğu zaman basit ve anlaşılabilir olan şeyleri akıllarında tutabiliyor. Ve onları hayata geçirebiliyor.
Aranızdan bazılarını duyar gibiyim: "Aslı hanım her şey o kadar basitçe anlatılmaz" :D
Eee kimi zaman haklılık payınız da yok değil...
Belki de farkında değilsiniz fakat iyi konuşabilmek ve basitçe anlatabilmek bir o kadar da kolay. Nasıl mı?
Şöyle ki, her insan zaten çoğunlukla bildiği şeyleri duymaktan, okumaktan ya da görmekten hoşlanıyor. Sadece, o bilgileri bir yerden alana kadar aslında bildiğini fark etmemiş oluyor.
O bilgi sizden bir şekilde geldiği anda karşınızda ki kişinin zihninin deriiiin köşelerinde gezinmekte olan fikir bulutları, kendisinin henüz yapamadığı kadar iyi organize edilmiş şekilde aniden karşısına çıkınca, sanki ruh eşini bulmuş gibi (aslında bir süreliğine) kalbi pır pır ediyor, müthiş bir şevke geliyor. İşte tam o zaman sizin onu anladığınızı ve aynı dili konuşabildiğinizi düşünüyor. Kendisi gibi görüyor.
Neden? Çünkü Anlaşılmak büyük lüks! Çünkü aslında her insan önce anlamak değil, anlaşılmak istiyor.
(Biliyor musunuz ki o gönüllerde taht kurabilen yazar, çizer, şarkıcı, oyuncu ve konuşmacıların en büyük sırrı da budur.)

Şimdi bunu şu paragrafa kadar okuyan (benim de tahmin ettiğim) bir kaç şahsiyet oradan çıkıp;  "Ama Aslıcığımm sen bize bi'şey anlatırken hiç kısa kesmezsin ki, sadede gelene kadar on dereden su getirirsin, olayları dramatize etmeyi, tiyatral bir platforma sokmayı, uzun felsefik cümleler kurmayı da çok seversin" diyecek biliyorum.
Şimdi de kahkahaları duyar gibiyim :D
Onlara ilk paragrafı tekrar okumalarını öneriyorum.
Sanırım diğerleri konuyu anladı :D

O zmn size bide ballı lokum şarkısı gelsin :D
https://www.youtube.com/watch?v=AV_fcL_sj3Y

#GoodNight #atkedileri (!)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder